Basında Biz
BÜ LifeSci ve üye hocalarımızın bilimsel araştırma projeleri ve üniversite-sanayi işbirliği projeleri hakkında yazılı ve görsel basında yer alan haberler:
- Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden Doç. Dr. Arzu Çelik'in gen mutasyonuna bağlı zihinsel hastalıklar ile ilgili araştırması: "Meyve sineginde zihinsel hastalıkları araştırıyor"
- Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden Doç. Dr. Umut Şahin'in prostat kanserinde hedefli tedavi projesi: "Prostat kanserini odağında yok edecek yeni ilaç", "Prostat kanserinde büyük umut: Öldüren hücreyi öldürdü", "Kansere yeni 'Umut': Umut Şahin, Prostat kanserine karşı Türk ilacı geliştirdi"
- LifeSci Müdürü Prof. Dr. Rana Sanyal'ın projesi ile aldığı ödül: "2018 Yılı Türkiye’nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi: Rana Sanyal"
- LifeSci Müdürü Rana Sanyal'ın aldığı ödül ve araştırması ile ilgili haberler: "Türkiye'de kanser ilacı geliştirdi" "Türkiye'de ilk yerli kanser ilacı Boğaziçi Üniversitesi'nde üretilecek"
- LifeSci Vivarium biriminin uluslararası akreditasyon alması: "Boğaziçi Üniversitesi'ne uluslararası akreditasyon"
- Kimya Bölümü öğretim üyesi ve LifeSci Müdürü Prof. Dr. Rana Sanyal'ın yürüttüğü hedefli kanser ilacı projesi: "Tümör Avcısı Sniper İlaç Üretiyoruz"
- LifeSci, İSEK, Vivarium'a uluslararası akreditasyon ve yürütülen 4 ayrı proje: "Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan: Milyon dolarlık girişimlerimiz var"
- Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü'nde, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın liderliğinde yürütülen, Doç. Dr. Burak Güçlü, Yrd. Doç. Dr. Özgür Kocatürk ve Prof. Dr. Can Yücesoy'un yer aldığı Antropomorfik Robotik El projesi: "Duyuları olan robot el çok yakında"
- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle sağlık teknolojileri ve yaşam bilimlerinin gelişmesine, sağlık sektörünün güçlenmesine katkı amacıyla, Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü'nden Prof. Dr. Cengizhan Öztürk'ün koordinatörlüğünde oluşturulan İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi (İSEK): "İSEK Sağlık Sektörünün İhtiyaçlarına Cevap Verecek"
- Fizik Bölümü'nden Doç. Dr. Mehmet Burçin Ünlü'nün geliştirdiği foto-akustik mikroskop: "Kanserli hücrelerin sesini duyan mikroskop geliştirildi", "Türk Bilim İnsanları Geliştirdi: Kanserli Hücrelere Çimdik Atıp Hastalıkları Ses ile Teşhis Edebilen Mikroskop", "Boğaziçi Üniversitesi'nden Bilim İnsanları Sesle Teşhis Koyan Mikroskop Geliştirdi", "Kansere Erken Teşhis"
- Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü'nden Doç. Dr. Burak Güçlü'nün nöroprotez geliştirme çalışmaları: "Dokunma Duyulu Protez"
- Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü'nden Prof. Dr. Can A. Yücesoy'un Serebral Palsi hastalarına uygulanan botoks tedavileri ile ilgili araştırması: "Botoks tedavisinde soru işareti"
- Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden Prof. Dr. Nesrin Özören'in geliştirdiği ve patent aldığı aşı taşıma teknolojisi: "Aşılar Uzun Ömürlü Olacak"
- Çevre Bilimleri Enstitüsü'nden Yrd. Doç. Dr. Berat Haznedaroğlu'nun mikroalglerden gıda ve yakıt elde edilmesi projeleri: "Yosundan Gıda Takviyesi"