Deneysel Hayvan Üretim ve Bakım Birimi

Türkiye'nin öncelikli Ar-Ge alanlarından tıp ve biyoteknolojideki temel bilimsel araştırmalarda deney hayvanı kullanımıyla, klinik araştırmalara ve sağlık sektöründeki inovasyonlara ışık tutulmaktadır. Benzer şekilde deney hayvanları ilaç, gıda, tarım, hayvancılık, çevre ve biyogüvenlik sektörlerindeki atılımlar ve üniversitelerde yaşam bilimleri teknolojileri eğitimi için gereklidir. Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde, uluslararası normlara ve ülkemizdeki mevcut yönetmeliğe uygun şekilde 2010 yılında kurulan ‘Deneysel Hayvan Üretim ve Bakım Birimi’ (Vivarium)üniversitemizin, diğer üniversitelerin, kamu kuruluşlarının ve Ar-Ge çalışmaları yapan özel kuruluşların ihtiyaçlarına yönelik çalışmaktadır.

Vivarium, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan gerekli çalışma iznini alarak; 08.05.2012 tarihinden beri ruhsatlı bir birim olarak hizmet vermektedir. Ayrıca, bilimsel araştırmalarda deney hayvanlarının kullanımı alanında dünya çapında tek değerlendirme ve akreditasyon kurumu olan The Association for Assessment and Accreditation of Laboratory Animal Care International (AAALAC International) kurumundan Kasım 2017'de ‘’Full Accreditation’’ alarak Türkiye’nin uluslararası akredite ilk deneysel hayvan laboratuvarı olmuştur.

Vizyon olarak Vivarium, Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi şemsiyesi altında ilgili tüm akademik disiplinlerden gelen bilim insanlarını bir araya getirerek, yaşam kalitesini artırma hedefli, disiplinler arası projelere altyapı imkanı sunmaktadır.

Altyapı                       Cihazlar                      Hizmetler

İletişim Bilgileri:
Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri Merkezi,                                                                                                                 Kuzey Kampüsü, Kuzey Park Binası Kat -2, Rumelihisarüstü, İstanbul, 34342                                                                 Tel :  90 212 3594679, Faks: 90 212 3597270, e-posta: vivarium.lifesciboun.edu.tr