"Dijital Sağlık Girişimcisi Olmak" Konulu Seminer

Dijital Sağlık Girişimcisi Olmak

Merthan Öztürk (INOFAB)

7 Mart 2017, Salı;   13.00 – 15.00

Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü, AZ-19, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü, İstanbul

Seminer Hakkında: Medikal sektörün en popüler başlıklarından olan “kişisel sağlık”, “mobil sağlık”, “sağlıkta nesnelerin interneti”, en yaygın ismiyle ise “dijital sağlık” konusu üzerine kavramların sorgulanacağı ve fikirden pazara giriş süreçlerine dair ürün geliştirme yolculuğunun örnekler üzerinden tartışılacağı bir seminer olacaktır.

Konuşmacı Hakkında: Merthan Öztürk, tasarım odaklı düşünce metodu ile mesleki yaklaşımını şekillendiren bir ürün ve deneyim tasarımcısı. ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden mezun olduktan sonra Inofab'ın kurucu ortaklarından olarak girişimcilik yolculuğuna başladı. Eğitim ve profesyonel hayatında ağırlıklı medikal ürünler olmak üzere yerli ve yabancı firmalar için tasarım projelerinde çalıştı. Bu projelerle ulusal ve uluslararası tasarım ve girişimcilik yarışmalarında dereceler aldı. Öztürk halen Inofab bünyesinde interdisipliner bir ekip ile, solunum hastalarına yönelik dijital sağlık ürünü "Spirohome" üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Astım ve KOAH hastalarının akciger sağlıklarını takip edebildikleri solunum testi cihazı ve mobil platform olan “Spirohome” ile Öztürk ve ekibi, insanların tedavi ve takip deneyimlerini değiştirmeyi hedefliyorlar. Öztürk profesyonel medical cihaz girişimcilik çalışmalarının yanı sıra, “medikal ürün tasarımı süreçlerinde paydaş analizleri” konusu üzerine yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Anabilim Dalında sürdürmektedir.