![](https://lifesci.boun.edu.tr/wp-content/uploads/2022/10/FTgeC_lWIAEyWsD-1024x576.jpeg)
Tarih ve Saat
Konum
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Derin Teknoloji Üssü, Kandilli, Rasathane Cd. No:104 D:7, 34684 Üsküdar/İstanbul
Etkinlik Hakkında
Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi LifeSci, sağlık ve biyoteknoloji alanında, özellikle start-up ve KOBİ’lere yönelik güncel konu ve yeniliklere odaklanan, iki ayda bir düzenlenecek ‘Boğaziçi LifeSci Kandilli Derin Sohbetleri’ başlıklı seminer serisi son hız devam ediyor.
Stanford Üniversitesi, Radyoloji Bölümü, Kanarya Kanser Erken Teşhis Merkezi Bölüm Şefi ve Direktörü olan Prof. Utkan Demirci, “Mikroakışkan Teknolojilerinin Translasyonu ve Tıbbi Uygulamalar” konuşmasıyla bizlerle olacak.
‘Kandilli Derin Sohbetleri’ Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamındaki “Yaşam Bilimleri KOBİ’lerinin Küresel Rekabetçiliğini Arttırmaya Yönelik Ar-Ge Destek Laboratuvarları Teknik Destek Projesi” dahilinde organize edilmektedir.
Sizleri etkinliğimize katılmaya ve Boğaziçi LifeSci ağının bir parçası olmaya davet ediyoruz.
PROGRAM (GMT+3)
18.00 – 18.15 Açılış Konuşması
Prof. Cengizhan Öztürk
Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Endüstriyel Projeler Koordinatörü
18.15 – 18.30 Teknik Destek Projesine Genel Bakış
Dr. Pascal Kahlem
Teknik Destek Projesi Takım Lideri
18.30 – 19.00 Mikroakışkan Teknolojilerinin Translasyonu ve Tıbbi Uygulamaları
Prof. Utkan Demirci
Stanford Üniversitesi, Radyoloji Bölümü, Kanarya Kanser Erken Teşhis Merkezi Bölüm Şefi ve Direktörü
19.00 – 19.15 Soru-Cevap
19.30 Kapanış
Simültane tercüme sağlanacaktır.
İletişim: bulifesci.events@sistemglobal.com.tr
Özet
Mikro ve nano ölçekli teknolojilerin tıp ve biyolojinin biyofabrikasyon, hücre manipülasyonu, teşhis ve izleme gibi alanları üzerinde önemli etkileri mevcuttur. Klinikte yaşanan gerçek dünya sorunlarını çözmek üzere bu yeni teknolojilerin biyoloji ile kesiştiği noktalarda araştırmalar yapılmaktadır. Biyolojiye entegre olarak gelişmekte olan nano ölçekli ve mikroakışkan teknolojiler; teşhis ve izleme, mikrorobotik, doku mühendisliği ve rejeneratif tıbbı dönüştürebilecek akıllı, mobil, tıbbi araçlar ve cihazlar oluşturmak üzere yenilikçi fırsatlar yaratmaya devam etmektedir. Bu sunumda mikroakışkan teknolojilerinin tüp bebek, hücre dışı keseciklerin izolasyonuyla kanser tespiti ve bakteri, arke, protist, sperm ve mikro hayvan gibi biyolojik mikroorganizma olarak doğal dünyanın her yerinde bulunan değişik uygulamalarından bahsedilecektir. Burada sözü edilen yenilikçi mikroakışkan cihaz ve sistemlerin bazıları, FDA onaylı ve CE işaretli ürünlere çevrilmiş ve dünya çapında kliniklerde kullanılmaktadır.
Bio
Utkan Demirci, Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi, Radyoloji Anabilim Dalı’nda, Kanarya Kanser Erken Teşhis Merkezi’nde Bölüm Şefi ve Direktör olarak görev yapmaktadır. Sayın Demirci Stanford’daki görevinden önce, Harvard-MIT, Brigham ve Kadın Hastanesi, Sağlık Bilimleri ve Teknolojisi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Sayın Demirci’nin Direktörlüğünü yaptığı araştırma grubu, hasta başı teknolojilerinin ve bulaşıcı hastalıklar ile kanser hastalıkları için nadir hücre ve eksozomları ayırmak üzere mikroakışkan platformların geliştirilmesine odaklanmıştır. 2001 yılında Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden yüksek lisans derecesini, 2005 yılında Yönetim Bilimi ve Mühendisliği yüksek lisans derecesi ile Elektrik Mühendisliği doktora derecesini almıştır. Sayın Demirci, 2017 yılında Amerikan Tıp ve Biyoloji Mühendisliği Enstitüsü’ne üye olarak seçilmiştir. Sayın Demirci’nin 200’ün üzerinde hakemli dergide yayınlanmış makalesi, 300 bildiri özeti, 24 kitap bölümü/başyazısı, dört derleme kitabı, 25’in üzerinde patent başvurusu ve onaylanmış patenti mevcuttur ve çeşitli hakemli dergilerde yayın kurulu üyesi olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Sayın Demirci’nin mikroakışkanlar konusundaki çığır açıcı çalışmaları konu ile ilgili olarak medikal uygulamalarda yenilikçi platform teknolojilerinin geliştirilmesine yol açmıştır. Sayın Demirci’nin buluşları çok sayıda şirkete lisanslanmış olup kendisi ayrıca bazı yeni girişimlerin kurucu ortaklığını yapmakta ve DxNow, LevitasBio ve Koek Biotech gibi birçok şirkete danışman olarak hizmet vermektedir. Sayın Demirci’nin geliştirdiği sistemler klinik ortamlarda kullanılmak üzere FDA tarafından onaylanmış ve CE belgesi alınarak piayasaya sunulmuştur.