Hakkımızda

Boğaziçi LifeSci 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde yaşam bilimleri, sağlık ve biyoteknoloji alanlarında faaliyet gösteren akademisyenlerin bir araya gelmesi ile, “Yaşamı anlamak ve iyileştirmek için bilgi ve teknoloji üretilmesini sağlamak” mottosuyla kuruldu. Çeşitli akademik birimlerdeki araştırmacıları ve bilimsel uzmanlıkları, disiplinlerarası bir çalışma ruhu ile bir araya getiren LifeSci, Boğaziçi Üniversitesinin 13 bölümünden 50 akademisyen üye, yaklaşık 380 lisansüstü öğrenci ve 40 teknik personele sahip. Lifesci, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Yerleşkesinde bulunan “Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası”nda bulunan ana merkezi, Kuzey Yerleşkesi ve Sarıtepe Yerleşkesi olmak üzere 3 lokasyonda faaliyet gösteriyor. Türkiye’de yaşam bilimleri alanında, geleceğin çığır açıcı teknolojilerine odaklanan araştırmaların çok ileri seviyede yürütülebildiği az sayıdaki araştırma merkezlerinden biri olan LifeSci’da kanser dahil birçok hastalığın teşhis ve tedavisine yönelik dünya çapında bilimsel araştırmalar üretiliyor. Merkezimizde mikro ve nano aygıtlar, moleküler düzeyde görüntüleme yöntemleri ve analizleri, robotik cihazlar, biyoalgılama platformları için malzemeler, akıllı ilaç taşıma sistemleri, aşı taşıma teknolojileri, yosundan gıda takviyeleri gibi ülkemiz için örnek ve öncü başlıktaki araştırma projeleri yürütülüyor. Kanser dahil birçok hastalığın teşhis ve tedavisine yönelik dünya çapında bilimsel araştırmalar yapılıyor. Araştırmalarda bilimsel fikirden başlayıp klinik denemelere kadar olan tüm aşamaları tek bir merkez altında toplayan altyapımız altı birimden oluşuyor:lifesci-merkez-bina Tıbbi Cihaz Geliştirme (Temiz Oda) Birimi, Deney Hayvanları Bakım ve Üretim Birimi (Vivarium), Test-Analiz Birimi, Hedefli Tedavi Teknolojileri Deney Hayvanları Görüntüleme Birimi, Pilot Üretim Tesisleri, Mikroyosun Biyorafinerisi Kuruluşumuzdan bu yana 100’den fazla bilimsel araştırma projesi, üyelerimiz toplam 1200 civarında etki değeri yüksek yayını, 10.000’i aşkın alınan atıf bulunuyor. Diğer yandan araştırmalar ile ilgili 13 uluslararası patente sahip olan merkezimizin çok sayıda yeni patent başvurusu da devam ediyor. Boğaziçi Lifesci yeni birimleri ve güçlendirilmiş altyapısı ile KOBİ’ler başta olmak üzere, sadece kurum içi ve dışı akademik projeler için değil, şirketler ve ile uluslararası projelere için de hizmet yaratmak ve yaygınlaştırmayı hedefliyor. Merkezimiz, Avrupa Birliği & Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamındaki “Yaşam Bilimleri KOBİ’lerinin Küresel Rekabetçiliğini Arttırmaya Yönelik Ar-Ge Destek Laboratuvarları Projesi” ile yaşam bilimleri alanında faaliyet gösteren KOBİ ve girişimcilerin teknoloji, inovasyon, ve katma değere odaklı araştırma ve geliştirme çalışmalarını hızlandırmayı hedefliyor. Merkezin önemli önceliklerinden biri bilimsel araştırmaların ve yeni teknolojilerin ulusal sanayimize hızla aktarılabilmesi olarak ön plana çıkıyor. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleri ile sağlık endüstrisinin geliştirilmesine, girişimciliğin desteklenmesine yönelik çok sayıda proje yürütülüyor. Merkez, diğer akademik ve sanayi kuruluşlarıyla iş birliği içinde, yenileşimci yaklaşımlar ve ürünler ortaya çıkararak, Türkiye ekonomisine katkı ve insan yaşamının kalitesini artırma hedefli büyük projelere altyapı imkanı sağlamayı hedefliyor.
Boğaziçi Üniversitesi sayfasına gitmek için tıklayınız.