Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘Relay For Life’da yüzlerce kişi hayat ve umut için yürüdü!

Dünya çapında kanser hastalığına karşı farkındalığı artırmayı ve kanserle mücadele için fon sağlamayı amaçlayan ‘Relay For Life’ etkinliği, 10 – 11 Ekim 2015 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Şimdiye kadar 24 farklı ülkede 4 milyondan fazla insana ulaşarak büyük bir başarıya imza atan etkinlik, Türkiye’de ilk kez, Pembe Hanım Kanserli Hastalar ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği işbirliği ile, hastalığı yenmiş kişileri ve destekçileri Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü’nde bir araya getirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen Relay For Life etkinliği, Üniversite’nin Uçaksavar’daki stadyumunda düzenlendi ve 24 saat kesintisiz sürdü. Kanserle mücadeleyi kazanmış kişiler, tıp dünyasından değerli uzmanlar ve etkinliğe destek veren gönüllülerin katılımıyla, stadyumda yürüyüş, koşu gibi faaliyetlerin yanısıra bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı konuşmalar gerçekleştirildi.